Sveriges Kyrkosångsförbund

Här vill visa lite av vad som informeras om på Sveriges Kyrkosångsförbunds hemsida - vi länkar naturligtvis också till respektive information. Du når deras hemsida HÄR (öppnas i nytt fönster)

Sjung i kyrkan – Barnkörfest

Sedan 2011 har Sveriges Kyrkosångsförbund tillsammans med lokala församlingar arrangerat barnkörfester (tidigare Riksfest för unga röster, RUR) för körsångare från 9 år. Festerna har varit i Täby, Skara, Åhus, Kristinehamn, Umeå, Bromma, Sundsvall och senast åter i Skara.

Barnkörfest 2019 arrangeras i Åmål 19–20 oktober. Bland annat kommer flera sånger av Carl-Bertil Agnestig att sjungas. Mer info HÄR (öppnas i nytt fönster)

Sjung i kyrkan – Ungdomskörfest

2019 års ungdomskörfest äger rum i Åhus 10–12 maj. Denna gång består repertoaren av flera kortare stycken:
Frank Ticheli: Earth Song (SATB, Hal-Leonard)
Monica Åslund: Kom (SATB, Gehrmans)
Anton Leandersson-Andreas: Psalm XXIII (Gehrmans)
P Simon/arr R Sund: Bridge over troubled water (Särtryck ur Nyblandat 2, Gehrmans)
Waldemar Åhlén: Sommarpsalm (SATB)
Lars Åberg: Visa i Backa (Wessmans)
Oskar Lindberg: Det spirar i Guds örtagård (SSAA, Gehrmans)
I am bound for the promised land traditional/ arr Emily Crocker (TBB, Hal-Leonard)
Alessandro Scarlatti: Exultate Deo (Theodore Presser)
Gerald Finzi: God is Gone Up (Boosey&Hawkes)
Frode Fjellheim: Kyrie (Wessmans)

Mer info finns på festens egen hemsida HÄR (öppnas i nytt fönster)

Sjung i kyrkan – Vuxenkörfest

Sedan 1927 har Sveriges Kyrkosångsförbund arrangerat vuxenkörfester (tidigare namn rikskyrkosångshögtid och riksfest) vart tredje år. Ofta har de varit på två eller tre platser samma år. Vuxenkörfesterna arrangeras i samarbete med lokala församlingar och pastorat och samlar många hundra körsångare som sjunger gammalt och nytt tillsammans. Till de flesta festår specialbeställs ett eller flera körstycken. Sammanlagt har över 100 000 körsångare deltagit i de 64 riksfester som hittills har arrangerats.

De senaste riksfesterna arrangerades 2018 i Östersund och Västerås.

Kurser

Sveriges Kyrkosångsförbund arrangerar kurser för körsångare och körledare, ibland tillsammans med andra organisationer.

Liturgikkurs
Vartannat år inbjuder Sveriges Kyrkosångsförbund till en kurs i liturgik i benediktinerklostret Abbaye Saint Pierre-de-Solesmes i Frankrike. Ledare för denna fortbildning och retreat är Carl Sjögren, domprost i Skara, och musikdirektör Berit Larsson, Göteborg. Nästa kurs äger rum 11–16 september 2019. Kursen blev fullbokad i slutet av november 2018, men det går att ställa sig i kö fram till april.
Studenterbjudande! Kyrkosångsförbundet står för hela kurskostnaden (inte reskostnaderna) för två teologistuderande och två studerande vid någon av musikhögskolorna i landet. Ange om du är teologi- eller musikerstuderande i din anmälan!

Läs mer HÄR (öppnas i nytt fönster)