HÄNT 2018

Åter ett år där vi kan glädjas åt flera välbesökta arrangemang. Vi berättar om några här

GOSSKÖRSHELG

Helgen 5-6 maj kunde vi glädja oss över deltagare från stiftets gosskörer som hörsammat detta arrangemang. Lördagen ägnades ås repetition i S:t Petri församlingshem i Malmö under Martin Arpåkers ledning. På söndagen träffades alla i Allhelgonkyrkaan i Lund för repetition och avslutande konsert.

RÖSTCOACHDAGEN

Andningsteknik och röstvård i Bjärred = friskvård när det är som bäst!

För sjätte året i rad arrangerade Kyrkosångsförbundet i Lunds stift en röstcoachdag en lördag i september. Då var 60 entusiastiska körsångare samlade i Bergagården i Bjärred. Under dagen fick de träna andningsteknik, tonbildning och uttryck under ledning av Maria Herrlin och Bo Isgar. Det blev kroppsmedvetenhet med glädje och nyfikenhet och nu vet alla som var där var den lilla muskeln ”pyramidalis” sitter!

Dagen avslutades gemensamt med genomgång av några satser ur ”Kröningsmässan” av W. A . Mozart under ledning av förbundsdirigent Stefan Ekblad. Detta verk framförs tillsammans med solister och orkester på Stiftshögtiden 18 november i Lunds Domkyrka.

Såväl sångare som pedagoger var mycket nöjda med dagen.

Årets lärare.

Maria Herrlin

Maria Herrlin är sångerska, sångpedagog och kyrkomusiker.
Utbildad vid musikhögskolan i Malmö, Master of Fine Arts, sångstudier där för Hans Johansson.
Därefter sångstudier för Astrid Andersson-Anderberg i Lund.

Till vardags arbetar Maria som kyrkomusiker med ett stort brinnande intresse före kyrkokör och kyrkomusik, ofta med nya projekt på gång.

Bo Isgar

är utbildad sångpedagog och musiklärare. Har arbetat med körsång i över 30 år och arbetar just nu på Lars-Erik Larsson-gymnasiet i Lund.

Några bilder från dagen

Årets Stiftshögtid för vuxenkörer

ägde rum i Lunds Domkyrka söndagen den 18 november kl. 17.00.

På programmet:

Kröningsmässan av W. A. Mozart.

Dirigent: Stefan Ekblad, biträdande domkyrkoorganist och förbundsdirigent.

Vi kunde glädjas oss åt en månghövdad kör med både tillresta korister samt boende i Lund