Röstcoachdagen 28 september 2024

Lördagen 28 september anordnar Kyrkosångsförbundet i Lunds stift återigen en dag i röstvård för stiftets körer och ledare. Dagen är förlagd till Hässleholms Församlingshem och medverkande pedagoger är kyrkomusikerparet Ingrid och Bengt Almfjord.
Ingrid kommer att fokusera på hur man med teknikens hjälp kan sjunga på olika sätt och jobba med olika klangfärger. Syftet är att medvetandegöra de olika uttrycken i rösten och känna skillnad i dessa. Efter lunch blir det körsång med och utan noter med Bengt och då jobbar han med körklangen lite mer på djupet och även i växelvis sjungande körgrupper.

Ingrid Almfjord arbetar som kyrkomusiker i Osby Pastorat men även som handledare på Grogrund – en diakonal verksamhet i pastoratet med arbetsträning för långtidssjukskrivna. Tillsammans med två kollegor leder hon Osby Gospelkör och har dessutom två barnkörer. Den mänskliga rösten har alltid fascinerat Ingrid - ord och ton i samklang och tolkning som berör. När människor kommer samman och sjunger händer något!

Bengt Almfjord är en ”hälsing” som damp ner i Skåne för snart 24 år sedan. Han jobbar som organist och körledare i Osby Pastorat och skriver gärna ny musik för både gospelkör och kyrkokör. Bengt lägger ut egna inspelningar på You Tube med både jazz, rock, visa och klassisk ton.

Anmäl dig här: https://www.trippus.net/Rostcoachdag240928

2024-09-28