Här berättar vi lite om vad som hände under 2014

Lyckad RöstCoachdag

Det var 120 entusiastiska körsångare och några körledare som samlades i S:t Hans församlingshem i Lund för att träna sina röster på årets röstcoachdag - lördagen den 27 september.
Under dagen fick alla deltagare träffade 4 pedagoger/musiker och ta del av deras helt olika pass där naturligtvis sång stod i centrum.

Deltagarna fick lära sig om Alexander-teknik och fonationsrör, lära sig om Anna Sims andningsteknik och dessutom sjunga härliga sånger tillsammans.

Följande pedagoger jobbade med sångarna:

Anna-Lena Tideman

Sångpedagog/logoped och undervisar på Musikhögskolan i Malmö. Workshop med rubriken: "Fonationsrörets användning i sång och tal samt andra sångtekniker för att förbättra sångteknik och interpretation"

 

 

 

Ann-Charlotte Carlén

Lektor i sång och körsång/körledning och arbetar idag på Musikhögskolan i Malmö även som rektor. Höll workshop om att utveckla körsjungande i grupp och bygga upp ett sångtekniskt och musikaliskt kunnande i kombination med ett medvetet uttryck.

 

 

Patrik Wirefeldt

Sång-, kör- och drama-pedagog. Patrik kommer att lära ut några övningar som värmer kropp och hals och som väcker andningen och som passar ung som gammal. Han har ett specialintresse för den åldrande röstens problem.

 

 

 

Nadja Eriksson

Musiker, körledare och kompositör vars pass hade titeln: Sändande sång/ Sjung med hjärtat! Lär dig att rikta energin och sången och därmed få ett mer fördjupat uttryck som bättre når fram till åhöraren.

Lite bilder från dagen

 


Anna-Lena Tideman visar fonationsrör och pratar om Alexanderteknik

 

Ann-Charlotte Carlén inspirerar och lär ut en härlig kanon

Patrik arbetar med sångarna

 

 

Patrik Wirefeldt lär ut några av Anna Sims andningsövningar

 

Nadja avslutar dagen med ett pass där vi alla sjunger tillsammans under rubriken ”sändande sång”

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.