Barnkördag i Domkyrkan

Lördagen den 16 april möttes cirka 140 barnkorister med körledare från hela Lunds stift i domkyrkan. Lunds stiftskansli arrangerade tillsammans med Kyrkosångsförbundet i Lunds stift och domkyrkoförsamlingen en barnkördag som man hoppas skall kunna bli en årlig återkommande händelse.

Barnkördagen bjöd bland annat på orgelkonsert med koll på organisten via storbildsskärm.

foto: Nils Persson

Efter orgelkonserten tog kompositören och kyrkomusikern Karin Runow vid med intensivt repeterande av de unga rösterna inför den avslutande Musikgudstjänsten, där bland annat domkyrkokaplan Lena Sjöstrand medverkade tillsammans med alla barnkorister.

Musikgudstjänsten innehöll både traditionella psalmer med anknytning till Lund och nyskrivna barnkörsånger av Karin Runow. Det ”Underbara uret i Lund” och en ”Upptäcksfärd i katedralen” fanns också med som programpunkter för att ge barnen möjlighet att lära känna sin egen domkyrka.

Staffan Plantin
stiftets musikkonsulent

Några bilder till:

Stiftshögtid i Domkyrkan

Vid Stiftshögtiden den 13 november framförde ca 120 korister från hela Lunds stift Gabriel Faurés undersköna Requiem i en fullsatt Lunds domkyrka. Åhörarna var påtagligt koncentrerade i sitt lyssnande och följde den stundalts skira, stundtals dramatiska musiken med stor uppmärksamhet.
Förbundsdirigent och biträdande domkyrkoorganist Stefan Ekblad ledde tryggt kör, solister och orkester genom Faurés varma och innerliga tonsättning.
Håkan Wilhelmsson, ordföranden i Kyrkosångsförbundet i Lunds stift, stod för en kort och kärnfull andakt vid Stiftshögtiden. Mellan repetition och konsert fyllde koristerna på med äkta Lundaknake på Stiftskansliets innergård.
Stiftshögtiden i Lunds domkyrka är ett årligt återkommande evenemang som arrangeras av Kyrkosångsförbundet i Lunds stift, Lunds domkyrkoförsamling samt Lunds stiftskansli.
Biskop Johan är hedersordförande i Kyrkosångsförbundet i Lunds stift.

Staffan Plantin

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.