Sveriges Kyrkosångsförbund

Här vill visa lite av vad som informeras om på Sveriges Kyrkosångsförbunds hemsida - vi länkar naturligtvis också till respektive information. Du når deras hemsida HÄR (öppnas i nytt fönster)

Sjung i kyrkan – Barnkörfest

Sedan 2011 har Sveriges Kyrkosångsförbund tillsammans med lokala församlingar arrangerat barnkörfester (tidigare Riksfest för unga röster, RUR) för körsångare från 9 år. Festerna har varit i Täby, Skara, Åhus, Kristinehamn, Umeå, Bromma, Sundsvall och senast åter i Skara.

Aktuell information uppdateras under "nyheter"

Sjung i kyrkan – Ungdomskörfest

Kyrkosångsförbundet har en omfattande verksamhet för ungdomskörer, inte minst med den nystartade (2020) Stiftsungdomskören.

Aktuell information under "nyheter"

Sjung i kyrkan – Vuxenkörfest

Sedan 1927 har Sveriges Kyrkosångsförbund arrangerat vuxenkörfester (tidigare namn rikskyrkosångshögtid och riksfest) vart tredje år. Ofta har de varit på två eller tre platser samma år. Vuxenkörfesterna arrangeras i samarbete med lokala församlingar och pastorat och samlar många hundra körsångare som sjunger gammalt och nytt tillsammans. Till de flesta festår specialbeställs ett eller flera körstycken. Sammanlagt har över 100 000 körsångare deltagit i de 64 riksfester som hittills har arrangerats.

De senaste riksfesterna arrangerades 2018 i Östersund och Västerås.

Kurser

Sveriges Kyrkosångsförbund arrangerar kurser för körsångare och körledare, ibland tillsammans med andra organisationer.

Aktuell information under "nyheter"