Celebert engelskt körbesök

Yale Schola Cantorum,

den främsta vokalensemblen vid Yale University i New Haven, USA gästar Lunds domkyrka tillsammans med sin konstnärlige ledare och huvuddirigent David Hill

De medverkar i en musikhögmässa i Domkyrkan den 26/5 kl. 11.

I högmässan framförs Victorias ”Missa Ascendens Christus in Altum”, en anglikansk psaltarpsalm samt Faire is the heaven av Harris och God is gone up av Finzi.

om körledaren David Hill

Han arbetar utöver sitt uppdrag på Yale för Brittiska BBC där han bl.a. lett BBC Singers. Han är också konstnärlig ledare för The Bach Choir och har varit domkyrkoorganist i Winchester Cathedral samt lett musikverksamheten i St Johns College i Cambridge.

Inför denna högmässa vill Kyrkosångsförbundet i Lunds stift tillsammans med Domkyrkoförsamlingen bjuda in till en öppen repetition lördagen den 25/5 kl. 15:15 i Domkyrkoforum.

Kl. 17 går kören över till Domkyrkan för att öva på plats. Detta är inte förenat med någon kostnad men kräver anmälan till domkyrkoorganist Robert Bennesh - e-post

2019-04-18